Äntligen!

Vi är så lyckliga. Nu öppnar
vi åter igen, Stockholms mest
personliga krog!

Vi är Stockholms äldsta restaurang som öppnade 2008! Under en av våra många resor i Frankrike, så av en händelse hamnade vi hos en antikvitetshandlare - i gamla - bistroinredningar från 1890 - 1955. Jag och frugan blev förtjusta. På stående fot köpte vi den nu så omtalade bardisken i zink, från 1933. Enligt säljaren var detta Yves Montands favoritbar i Paris. Först tänkte vi ha den hemma i vardagsrummet, för att inta våra croissanter på lediga stunder. Men så fann denna lokal våra hjärtan. Med zinkbaren i bagaget blev detta grundplåten till vår restaurang!

Think again - allt är på nytt vis, men du känner dig hemma

/ Peter Nordin

När antikhandlarens bror körde upp disken från Lyon, hade han bakat in gamla röda sammetssoffor och runda bord i prislappen. Vår idé växte fram! Vi fann gamla takkronor från slutet av 50-talet. En gång hängde de i kommunhuset i Ödeshög. Trägolvet kommer från en 100-årig polsk bank, stenplattorna framför baren, från en uråldrig fabrik utanför Madrid och de små lampetterna från en antikhandlare i stan. Spegelglasen är köpta i olika antikbodar. Vi köpte en stor kolgrill & skärmaskinernas ferrari, så var saken ‘biff’. Krogen döptes efter zinkdisken med kolgrillat & charkuterier som huvudnummer!


Zink Grill är öppen!

Ny Zink Grill är ny på alla sätt, men du känner dig hemma. Kolla alla som minglar hos oss! mingelsida.


ZINK GRILL I NY TAPPNING
VI ÄR STOCKHOLMS MEST
PERSONLIGA KROG!

Nya Zink Grill är en helt ny upplevelse, men du kommer känna dig hemma. Vi har fler platser. Vi har större yta för bargemenskap. Vi har en stor träkolsgrill i köket. Varför skall en grill alltid kopplas samman med stora köttbitar, tänkte jag när jag klurade ut vad Zink Grill skall vara när vi öppnar igen? Jag har lagt till mer fisk, mer skaldjur och en stor plateau, fylld med grillade och rostade grönsaker. Så nya Zink är självklart våra krokhängda selekterade köttbitar, men vi har kompletterat med havets frukter och trädgårdens råvaror.

Välkommen tillbaka.

Rytmen i livet

Tanken är att vi skall följa med människors rytm genom dagen. Vi var först ut med frukost i Stockholm.

Vi öppnar 07.30
Måndag - fredag

Då serveras fransk frukost. Croissanter, egg Benedict, briocher, hemkokt sylt, ägg på olika vis – äggröra med bacon och småkorvar, omelett, fruktsallad, nybryggt kaffe, te etc.

Afterwork 17.00 – 19.00
onsdag - fredag

Bardisken fylls med Pintxos och mini-rätter. Baren dukar upp drinkar och musiken spelas i en ny ljudanläggning. Fre – lör har vi Dj. Läs mer på vår Kalender.


Zink Menyer

EN LITEN KROG MED STOR TANKE

När jag och frugan reser till Paris - minst 6 -8 ggr per år strosar vi alltid i Latin-kvarteren och i Maraiskvarteren. Där föddes idén till Zink Grill. Många små ställen hade öppet från tidig frukost till sena natten.

Frukost 07.30 – 10.30
Brunch 13.00 – 17.00

Välkommen på en fransk "petit déjeuner". Frukost på franska. Äggröra, små korvar, croissant, nybakat bröd, fransk extra god yoghurt och nypressad juice. Välkommen till en bra start på din dag. Varje söndag är det brunch på Zinken. Kom och njut musik, goda brunchrätter, drinkar och myssöndag!

lunch mån - fre 11.30 – 14.30
lunch lör 12.00 – 17.00

Vi har en lunchmeny. Hos oss går det kvickt. Alltid en dagens för 169 kronor. Klicka på menyn och ha en trevlig läsning. Boka bord nu!

afternoon
mån - fre 14.30 – 17.00

Vi har också en afternoonmeny. Klicka på menyn och ha en trevlig läsning. Boka bord nu!

middag varje dag från 17.00
måndag - Söndag

Nyheten på Zink är mer fisk och skaldjur. En rejäl vegorätt. Välkommen in och njut vår stora a' la Carte. Grillat. Långkok, sallader, burgare, stort urval av fisk, skaldjur och grönt. Hemgjord glass och bakverk. Klicka på menyn och ha en trevlig läsning. Boka bord nu!

dessert

Vi har en speciell hantering kring våra desserter. Goda läckra tårtor eller hemgjord glass. Enkelt, mycket gott och inte dyrt.

Baren har öppet
16.30 – stängning varje dag

Baren är vår stora nysatsning. Vi har en mycket kunnig brigad under ledning av Thobias Pettersson & Joakim Palm med Zink Bar Team. Vi har en barmeny med drinkar avec, vin, öl etc. Du kan alltid finna enklare charkuteriprodukter, som kan inmundigas över bardisken. Glöm inte att samlas för "after work" onsdag - fredag.

”Det sociala är som en krydda. Hos oss samlar du vännerna kring smaker, fat och gastronomi.“


Om oss

We are the
PDf Brasserie Group

Vi är egentligen ingen grupp – vi är eldsjälar i mat, vin och gästgiveri. Vi är ett gäng vänner som andas och lever restauration, som under paraplyet PDF Brasserie Group driver flera av Stockholms bästa krogar. Viktigt i vårt arbete är vitaliserade menyer, förfining av miljöer, uniformer och gastronomi. Vi älskar det sociala mötet och att ta hand om våra gäster. Vi arbetar hela tiden med att utveckla varje restaurang med sina unika identiteter - under vårt gemensamma parasoll.

I ledningen för PDF Brasserie Group ingår förutom Peter, även hans fru Carina, konditor och kallskänka, Filip Guven, kock och Daniel Guven och Theo Stefanidis, båda välkända sommelierer och kunniga matsalspersonligheter.

Vi tillsammans utgör basen för PDF. Men det verkliga värdet ligger i alla underbara medarbetare och kunniga hantverkare som finns i vår organisation – vi tillsammans vidmakthåller hög kvalitet och ambition. Hämta vår folder här.

Plats för små sällskap

Vi är en liten intim krog. Våra lokaler är inte stora. Nu med vår ombyggnad har vi skapat ett bord för 8 personer. Till detta bord har vi de mest underbara gemsamma brickorna av grillat – både fisk, kött eller grönt.


NYA ZINK GRILL

Nu har vi fått nytt kök. Ny kolgrill. Nya spisar. Vi har kunnat möblera om så vi fått till nya Zink Grill ännu bättre. Baren har blivit större och ytterligare 25 platser får plats att njuta vårt kök.

”En grill är mer än köttbitarnas helgedom“

Nytt på Zink Grill är att vi inte bara grillar välhängda köttbitar. Nu har vi mer grönt, mer fisk, mer skaldjur från kolgrillen. En grill är mer än köttbitarnas helgedom. Här finns plats för skaldjuren, här kommer nyskördade grönsaker grillas, fisk och tillbehör.

Min “kompanjon i köket är min äldsta kökskompis – Joni Germond, som var med från start. Han är grant för att Zink Grill kommer att ödsla kärlek vid grytorna. Precis som när vi handlar råvaror på torget, så väljer vi med omsorg..

Joni får inspiration av mig, min fru och hela det handplockade teamet i köket. Mina bästa vänner – menar mina kompanjoner assisterar både i matsal, bar och kök.

Zink Grill är ditt vardagsrum, där du njuter maten tillsammans med dina kära!


Jobb

Vi söker alltid efter nya och intressanta medarbetare. Du är välkommen att skicka in din ansökan till arbeta.zinkgrill@pdfbrasseriegroup.se. Märk din ansökan med Zink Grill. Vi arbetar med hantverk.

Vi har en mycket kunnig brigad både i matsal och i kök. Vi är ett team i alla betydelser. Humor, ansvar, lojalitet och kunnande är ledord. Gästen alltid i fokus i Stockholms mest intima och ombonade miljö.


Aktuellt

Klicka dig fram i vårt kalendarium. Här hittar du informartion om våra Dj:ar på veckosluten. Här hittar du det senaste om nya drycker, nya maträtter. Här hittar du nyheter från baren. Här hittar du kökets hemligheter och vår konditors nya desserter.


Kontakt

Zink Grill
Biblioteksgatan 5
111 46 Stockholm

Telefon matsal: 08-611 42 22
Tel kök: 08-611 42 20
Telefon/Bordsbeställning: 08-611 42 22
E-post: reservation@zinkgrill.se

Öppettider

07.30 - 23.00
07.30 - 23.00
07.30 - 01.00
07.30 - 01.00
07.30 - 01.00
12.00 - 01.00
13.00 - 22.30

Hitta hit

Photographs by Joachim Lundgren, joachimlundgren.com